Републиканците частно наричаха Доналд Тръмп Оранжевия Исус“.  Това твърди бившата

...
Републиканците частно наричаха Доналд Тръмп Оранжевия Исус“.  Това твърди бившата
Коментари Харесай

Републиканците се кланяли на „Оранжевия Исус“ Тръмп

Републиканците частно назоваха Доналд Тръмп „ Оранжевия Исус “.  Това твърди някогашната конгресмена Лиз Чейни в нова книга.

Чейни упреква някогашните си сътрудници в „ плашливост “ за това, че не са се изправили против някогашния президент.

Тя го жигосва в „ Клетва и чест “ като „ най-опасния човек, обитавал в миналото Овалния кабинет “

Бившата конгресменка от Уайоминг сподели, че неговите „ помощници и сътрудници “ в Републиканската партия са довели американската народна власт до ръба на колапса след изборите през 2020 година

Тръмп господства в конкуренцията за републиканската номинация за изборите следващата година. А Чейни употребява книгата си, с цел да предизвести, че рестриктивните мерки на конституцията може да не устоят за повторно, в случай че той бъде избран отново.

„ Като нация можем да издържим на нездравословни политики за четиригодишен мандат. Но не можем да преживеем президент, който желае да приключи нашата конституция “, написа тя в книгата, представена от The Times.

Чейни, дъщерята на някогашния вицепрезидент Дик Чейни, е непоколебима в рецензиите си към Тръмп и властта му над партията. Тя беше един от десетте членове на партията, които гласоподаваха за импийчмънт на Тръмп след смъртоносния протест на 6 януари в Капитолия на Съединени американски щати, когато негови поддръжници нахлуха в Конгреса.

След това Чейни пое водеща роля в комисията на Конгреса от 6 януари. Тя проверява ролята на Тръмп в протеста и предложи наказателни обвинявания против него.

В книгата тя споделя, че е била очевидец по какъв начин сътрудници републиканци признават уединено, че Тръмп е изгубил изборите. Публично обаче повтарят изказванията му за машинация на гласоподавателите.

Тя също по този начин твърди, че други са взели участие в заговора на Тръмп и неговия вътрешен кръг да анулират успеха на Байдън

„ Единственото нещо, което има значение, е успеха “, споделя Джим Джордан, конгресмен от Охайо и правилен на Тръмп, по време на конферентен диалог.

В него републиканците разискват оспорването на изборния резултат, съгласно Чейни. Джордан е бил „ високомерен “ към правосъдния развой и „ наподобява не смяташе, че разпоредбите имат значение “.

В часовете преди протеста на 6 януари Чейни споделя сцената в партийната гримьорна, където членовете са призовани да подпишат документи, оспорващи резултатите от изборите. Тя твърди, че „ множеството са знаели, че това е фарс “ и че това е  „ следващата обществена демонстрация на честност към Доналд Тръмп “.

Тя разказва по какъв начин републиканският конгресмен Марк Грийн от Тенеси се е подписал на документите. Чейни написа:

„ Докато се движеше надолу по линията … Грийн сподели свенливо под носа си: „ Нещата, които вършим за Оранжевия Исус “.

Някога рекламиран като предстоящ водач на републиканците, Чейни заплати висока цена за закононарушението на Тръмп. Тя беше отлъчена от партията и по-късно принудена да напусне Конгреса, победена от Хариет Хагеман, която бе подкрепена от някогашния президент. Тръмп я жигосах като „ луда, луда “ и

„ по-лоша от всеки демократ “

Сега, изправен пред наказателни обвинявания за опита си да анулира изборите през 2020 година, Тръмп към момента се пробва да апелира още веднъж провалянето си. Той упорства, че вотът е бил подправен. Като част от отбраната му преди федерален развой през идната година, правният екип на Тръмп е изискал хиляди документи на Министерството на правораздаването. Той се готви да съобщи, че някогашният президент е бил прав да сложи под въпрос резултата от изборите през 2020 година

Многобройни следствия не откриха доказателства за необятно публикувана машинация на гласоподавателите през 2020 година Прокурорите настояват, че Тръмп е знаел, че е изгубил. Въпреки това е траял да насъсква поддръжниците. Той също по този начин е събирал милиони долари дарения с погрешни изказвания, че изборите са били откраднати.

Още вести четете в категорията Свят. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР